Ademsessies

Tijdens een ademsessie begeleid ik je terwijl jij je adem verdiept en verbindt. Dat betekent o.a. dat je de pauzes tussen de in- en uitademing, en vice versa, weglaat. Hiermee verander je de balans tussen CO2 en zuurstof in je bloed. Hoewel dit allereerst een fysiologisch proces is, brengt het je ook mentaal in een andere toestand. Het zet emoties in beweging, het helpt je spanning in je lijf los te laten, het maakt je meer open en ontvankelijk, het brengt je dichter bij jezelf, het kan nieuwe inzichten opleveren over wie je bent en wat je wilt, het helpt oude patronen doorbreken, het creëert ruimte, zowel lichamelijk als mentaal.

Om de effecten van ademsessie duurzaam te laten zijn en het te kunnen integreren in je dagelijkse leven is het goed om meerdere sessies te doen. Dit kan ingebed worden als onderdeel van een breder coachingstraject waarin ik ook andere benaderingen (bijvoorbeeld lichaam- en stemwerk) gebruik om je verder te helpen, maar kan ook in een serie van meerdere ademsessies. Bij een serie kan ik een opbouw van de sessies hanteren waardoor deze elkaar versterken en verdiepen en heb ik de mogelijkheid je ook oefeningen aan te reiken die je tussendoor zelf kunt doen om je meer te verbinden met je ademhaling.

In een eerste sessie ligt de intentie op het verkennen van je adempatroon, het bekend worden met de techniek en effecten van het verbonden ademhalen en het onderzoeken van welk thema voor jou speelt. In een tweede sessie kijken we naar spanningspatronen en waar we fysiek meer ruimte voor de adem kunnen creëren zodat we in opvolgende sessies de volle diepte en kracht van de techniek kunnen gebruiken om jouw lichaam te laten spreken met alles waar het ruimte aan wil geven. Hierbij moet gezegd worden dat ademwerk bij uitstek ‘in het hier en nu’ plaatsvindt, waarbij het belangrijk is te werken met wat er op dat moment tot uiting wil komen. Hierin ligt de kracht van het ademwerk dat zich ook niet laat sturen volgens een vooropgezet plan.

Een ademsessie duurt ongeveer anderhalf uur, waarvan ca. 45 minuten het ademen zelf (inclusief rustige opbouw), 15 minuten integratie en 30 minuten ruimte voor voor- en nabespreking.

Drie sessies van 1½ uur: € 175,-
Losse sessie: € 75,00
Locatie: Endanz, Groningen