Dagworkshop ‘Oerzang’

Kennismaking stemexpressie

Het gebruik van de stem voor klinken en zingen is veel ouder dan voor praten en taal. Het werd gebruikt voor communicatie, heling en verwerking. Maar ook voor groepsbinding, oorlog, inwijding en trance. En met deze stroom kunnen we ook nu nog contact maken. Door te klinken.

Als je jouw pure stem laat klinken, zonder de vele laagjes van schroom en gêne of juist van je best doen en alles wat je geleerd hebt (allemaal gewone en herkenbare laagjes, maar als die smelten gebeurt er iets heel bijzonders) dan hoor je opeens een stem die vanzelf lijkt te komen, een stem die je misschien nog helemaal niet kende. Het lied van je hart, lied van je buik, lied van jouw diepste wezen. Die laten klinken, is pure magie.

Maar verbinding maken met onze eigen, pure stem is vaak lastig door alle laagjes die deze bedekken. Daarom doen we tijdens stemexpressie bevrijdende en speelse oefeningen zoals jamsessies, en bewegings- en lichaamswerk. Remmen, patronen en pantsers worden dan zachter en kunnen smelten. Dit is het ontdooien van je stem, opdat die zo puur en echt mogelijk kan klinken en een belichaming wordt van wie jij ten diepste bent. Jouw stem, jouw leven, jouw lied.

Dit wordt een bevrijdende dag, met ervaringen en methodes die je direct kunt meenemen in je leven. Zeer geschikt als (hernieuwde) kennismaking met stemexpressie.

We hebben halverwege de dag een wat langere pauze. Ik zorg voor thee, fruit, koek en wat lekkers.

Wanneer: 8 juni, 11:00-17:00 uur

Waar: centrum Open de Poort
Moesstraat 20, Groningen

Prijs € 80,-
(voor mensen met een smalle beurs hanteer ik aangepaste prijzen, vraag hier naar)

Klink jouw oorspronkelijke stem!