Dagworkshop ‘De stem van je lichaam’

Klank is aandacht in trilling. Met onze stem maken we contact met ons lichaam. Waar voelen we onze klanken resoneren? Als we luisteren naar ons lichaam, wat heeft het ons dan te vertellen? En hoe geven we het een stem?

Je kunt je stem gebruiken om je aandacht te richten in je lichaam. Als een meditatie. Omdat je de fysieke resonantie kunt voelen en deze sterker wordt als je je ontspant, krijg je tijdens het klinken hele directe feedback van je lichaam over je toestand op dat moment. Als we zo door ons lichaam reizen komen we vaak plekken tegen die ‘anders’ voelen. Gespannen, pijnlijk, nauwelijks waarneembaar of juist heel open of zacht. Deze plekken zijn vaak verbonden met fysieke en mentale patronen waarin we vastzitten. Door er rustig contact mee te maken tijdens het klinken kan er meer ruimte en beweging ontstaan.

Dit wordt een meditatieve en verbindende dag, met ervaringen en methodes die je direct kunt meenemen in je leven. Zeer geschikt als (hernieuwde) kennismaking met stemexpressie.

We hebben halverwege de dag een wat langere pauze. Ik zorg voor thee, fruit, koek en wat lekkers.

Wanneer: 18 november, 11:00-17:00 uur
Waar: Centrum Open de Poort, Moesstraat 20, Groningen
Prijs € 80,-