Ademcoaching

Je adem is het
fundament van
je leven

Aanbod

Individueel traject ‘Jouw adem, jouw leven’: leer hoe jouw adem je kan helpen bij meer rust, meer focus en meer vitaliteit. Verbind je met diepere lagen van jezelf.

Persoonlijke coaching: individuele begeleiding bij jouw thema’s, met elementen van ademwerk en andere benaderingen.

Verbonden ademsessies: de verbonden ademhaling is een krachtige instrument om contact te maken met je lijf en je gevoel. Het helpt spanning te ontladen en ruimte te creëren.

Ademcirkels: in ademcirkels adem je met een groep de verbonden ademhaling wat jouw proces versterkt en een gevoel van verbondenheid kan geven.

Workshops/cursussen: maak kennis met je eigen ademhaling en leer ademoefeningen die je helpen het leven te leven dat je wilt.

Wat ademwerk jou kan brengen:

  • ontdek jouw adempatroon en wat dat over jou zegt
  • leer ademoefeningen die je helpen te ontspannen of juist actief te worden
  • leer begrijpen hoe adem werkt en hoe je die kunt inzetten voor meer rust, focus en energie
  • ontlaad fysieke en emotionele spanning

Meer over ademcoaching

De ademhaling is een vitaal proces voor ons organisme, we kunnen niet leven zonder. Het gebeurt grotendeels onbewust, maar je kunt het ook direct aansturen. Juist daarom is het ook een goede ingang om andere onbewuste processen, fysiek, mentaal en emotioneel, meer naar het bewustzijn te brengen. Alle patronen die we ons in ons leven hebben aangeleerd, onze verwachtingen, onze oordelen, onze gewoontes, onze overtuigingen, hebben ook hun weerslag op hoe we ademen.

Ademwerk richt zich op het onderzoeken van onze adem en het gebruiken van de adem voor het leren kennen van onszelf. Door aandacht naar onze adem te brengen leren we onszelf beter kennen. Onze adem maakt duidelijk hoe we ons voelen, soms ‘houden we even onze adem in’ of ‘we slaan een zucht van verlichting’.

Omdat onze lichamelijke en mentale toestanden elkaar wederzijds beïnvloeden, kan de adem ook gebruikt worden om onszelf te reguleren. Niet om iets ‘weg te ademen’ maar wel om ons te helpen aanwezig te blijven en ons niet onbewust mee te laten slepen in onze oude patronen.

Adem kan ons helpen meer contact te krijgen met onze onbewuste processen. Wanneer we onze ademhaling verdiepen en verbinden (het weglaten van pauzes tussen het in- en uitademen) brengt ons dat in contact met onze diepere lagen. Ademsessies, waarbij je een-op-een begeleidt wordt, of ademcirkels, waarin je met een groep samen ademt, hebben dat tot doel. Het verbonden ademen versterkt gevoelens, brengt overtuigingen naar boven en maakt voelbaar waar je fysiek spanning vasthoudt. Soms komen er ook nieuwe inzichten naar boven. Doordat het gelijktijdig doorwerkt op al deze lagen, is de bewust verbonden ademhaling een effectieve manier om oude patronen te doorbreken en nieuwe fysieke en mentale ruimte te creëren.

Na op verschillende plekken in verschillende trainingen de kracht van ademwerk ervaren te hebben, heb ik bij Stephen Monné en Kasper van der Meulen opleidingen tot ademcoach gevolgd. Ook bij de opleiding tot lichaamsgerichte therapeut die ik volg is ademwerk een belangrijk onderdeel.