Over persoonlijke coaching

Helder denken, helder voelen, helder zien wat er nú nodig is

In het dagelijkse leven, met al ons denken en voelen, is het soms moeilijk in je eentje goed te zien wat er allemaal gaande is. Het kan dan heel prettig en helpend zijn als er iemand mee kan kijken. Dit is mogelijk bij individuele coaching. Jouw vraag of proces staat centraal, ik reik je gereedschap aan om daarin verder te komen. Met als doel om inzicht te verwerven, doorvoeld begrip. Zodat je weer helder hebt wat er nodig is. We werken met het hoofd en het lichaam, we verbinden denken met voelen.

Opgeleid als filosoof kan ik je helpen de juiste vragen te stellen. Te reflecteren op je situatie, te analyseren wat er eigenlijk aan de hand is. Door analyse en reflectie te combineren met het oefenen in voelen kun je die twee steeds dichter bij elkaar brengen. Als je beter begrijpt wat er in je lichaam gebeurt en je preciezer je lichamelijke sensaties kunt ervaren, kun je in kleine, veilige stappen contact maken met je gevoel. Oordeelloze aandacht voor denken en voelen is hierbij de kern.

Het gebruik van stemwerk voor individuele trajecten kan zeer verrijkend zijn. Juist ook wanneer je daar op voorhand veel weerstand bij voelt. Veel thema’s die in je leven spelen zijn onderdeel van patronen die je vaak al lang met je meedraagt. Deze patronen zijn zowel mentaal als fysiek. En juist in de stem komen deze beide aspecten naar voren. Denk bijvoorbeeld aan alle oordelen die we vroeger vaak hebben gehoord over ons stemgebruik (‘schreeuw niet zo hard, doe wat rustiger!’ of ‘jij zingt altijd vals!’) die zich hebben vertaald naar fysieke spanningen, zoals rond je keel. Geen wonder dat je het dan moeilijk vindt om je keel te ontspannen en je stem voluit te laten klinken. Maar voel ook de vrijheid die het geeft als dat wel lukt! Zo wordt begrip van een mentaal patroon doorvoelbaar in een lichamelijke ervaring.

Als ingang gebruik ik dus graag de stem, maar ook fysieke oefeningen, conceptuele analyse, beoefening van aandacht, ademwerk en bewegen zijn onderdeel van het gereedschap dat ik je aanreik. Natuurlijk allemaal in afstemming met jou, dus we bepalen samen wat passend is voor jouw proces.

Per sessie van 1 uur: € 50,-
Vrijblijvende intake kosteloos
Locatie: Edanz, Groningen