Kleurrijk klinken

Ieder van ons heeft vele kanten, vele kleuren. Op sommige delen zijn we trots, over andere hebben we een oordeel. Wat gebeurt er als je al deze kanten mag laten klinken, als ze allemaal welkom zijn? In stemexpressie geven klank aan alles wat er leeft. Hoe klinkt jouw volle spectrum? Durf je heel je palet te laten zien? Of probeer je bepaalde kleuren te maskeren, te verbergen?

En als je samen gaat klinken? Laat je jouw kleuren vermengen met die van de ander of zoek je juist het contrast? Vaak passen we ons aan en verliezen we kleur. Hoe kun jij jouw kleuren laten schitteren tegen de achtergrond van de klanken van de groep?

Vanuit een grondige warming up werken en spelen we toe naar de vrijheid om authentiek te klinken, ook in verbinding met anderen. Hoe blijf je bij jezelf terwijl je anderen klinkend ontmoet?

Begeleid door Harm Jan Prins en Maaike Gerritsen (www.maaikegerritsen.nl). Vanuit zeer verschillende kleurschakeringen bundelen wij onze krachten op deze dagen. Beiden hebben wij de opleiding Stemexpressie gevolgd bij Marius Engelbrecht en maken nu deel uit van het landelijke Stemexpressie Team.

In stemexpressie gebruiken we de stem als instrument, voor zelfonderzoek en zelfexpressie. We klinken met onze stem, dat is vrijer dan zingen. Er is geen goed of fout en iedereen kan het. Het is leuk om te doen, maar ook verdiepend voor je eigen persoonlijke ontwikkeling.

Wanneer:

  • 1 juni, 11:00-17:00 uur; Liederholthuis (nabij Zwolle)
    aanmelden via: www.maaikegerritsen.nl / maaikegerritsen@planet.nl
  • 12 oktober, 11:00-17:00; Groningen
    opgeven: via formulier

Prijs: € 80,-