Aanbod workshops

Onderstaand mijn aanbod aan workshop. Voor een overzicht van data zie mijn agenda.

Ga direct naar workshops Stemexpressie of Ademwerk.

Workshops Stemexpressie

Maak contact met je lijf en stem, breng naar buiten wat er in je leeft!

Kennismakingsworkshop stemexpressie

Deze workshop kent elke keer een net andere vorm en is een eerste kennismaking met stemwerk in volle breedte. Ben jij benieuwd wat stemwerk nou precies is en wat het jou zou kunnen brengen?


Spanning en ontspanning

Vind jij het ook spannend om jezelf te laten horen? In dit tweeluik oefenen we met spanning en ontspanning bij het klinken. Hoe voelt het om vanuit ontspanning, met ruime, volle stem te klinken? En wat gebeurt als je de spanning zelf een stem geeft, als je hem juist laat horen?


Dagworkshop ‘Zeg het in Jabber’

Een speelse middag waarin we de mogelijkheden onderzoeken ons uit te drukken in Jabber, in niet bestaande taal. Geef je over aan de stroom van woordeloze klanken. Druk uit wat je altijd al had willen zeggen, maar nooit de woorden voor wist te vinden. Maak jezelf verstaanbaar op een manier die je nog niet eerder hebt ervaren.


Lied van je hart

Wat laat jouw hart horen wanneer je het een stem geeft? Hoe voelt jouw (fysieke) hart en wat heeft het te vertellen? Hoe klinken jouw klanken als ze recht vanuit je hart komen? Deze avond geven we ons hart de ruimte om zich te uiten, om van zich te laten horen.


Groepsklank

Op deze avond gaan we samen klinken. In verschillende vormen en structuren. We onderzoeken het punt waar jouw individuele expressies samenkomt met het klinken van de groep.


Dagworkshop ‘Oerzang’

Het gebruik van de stem voor klinken en zingen is veel ouder dan voor praten en taal. Het werd gebruikt voor communicatie, heling en verwerking. Maar ook voor groepsbinding, oorlog, inwijding en trance. En met deze stroom kunnen we ook nu nog contact maken. Door te klinken.

Deze dag is een uitgebreide kennismaking met stemexpressie. We doen verschillende type oefeningen die je ook mee kunt nemen naar je dagelijkse leven.


Klankbad

Door te klinken breng je je eigen lichaam in resonantie, als een klankkast van een strijkinstrument. Je kunt jezelf dus een klankbad geven, een massage van binnenuit. Ook is het heerlijk om je over te geven aan de klanken van anderen. Vanavond dompelen we ons onder in klank, van onszelf en van elkaar.

Workshops Ademwerk

Maak verbinding met je adem en ervaar hoe die jou kan ondersteunen!

Adem!

In deze cursus onderzoeken we de wederzijdse relatie van onze adem met onze fysieke, mentale en emotionele toestand. We leren ademoefeningen om meer verbinding te maken met onszelf, om meer ontspanning te ervaren, ons te reguleren of juist te activeren. We onderzoeken ons eigen adempatroon om meer inzicht te krijgen in wie we zijn.

Eerdere workshops:

Cursus ‘Jouw stem, jouw lied’

Wanneer we contact maken met onze echte, pure stem, klinkt heel ons wezen mee. Op deze manier kunnen we onszelf uitdrukken zoals we dat met woorden niet hadden gekund. En als we goed luisteren naar onze eigen stem, onze eigen klank, kunnen we ook horen wat we eigenlijk te zeggen hebben. Een cursus vol zelfonderzoek en zelfexpressie. Welk lied klinkt jouw stem?


Dagworkshop ‘De stem van jouw lichaam’

Tijdens deze workshop gebruiken we de stem vooral als instrument om onszelf beter te leren kennen. We maken contact met ons lichaam, we zoeken de fysieke resonantie van onze stem en kijken wat ons lichaam ons te vertellen heeft als we er goed naar luisteren.


Workshop ‘Geef jezelf een stem’

Deze workshop focust op het gebruiken van de stem als instrument voor zelfexpressie. We verkennen samen je stem en hoe je die kunt gebruiken om jezelf te laten klinken. Wat doet dat met jou als je jezelf zo een stem geeft?


Workshop ‘De stem van jouw lichaam’

Tijdens deze workshop gebruiken we de stem vooral als instrument om onszelf beter te leren kennen. We maken contact met ons lichaam, we zoeken de fysieke resonantie van onze stem en kijken wat ons lichaam ons te vertellen heeft als we er goed naar luisteren.


Workshop ‘Jij en de stem van de ander’

Het is vaak zo moeilijk om contact met onszelf te houden als we in contact met een ander gaan. Hiermee gaan we oefenen. Hoe kunnen we in het klinken afstemmen, zonder onszelf te laten overstemmen?