Aanbod workshops

Onderstaande workshops en cursussen stemwerk geef ik. In mijn agenda kun je zien wanneer de eerstvolgende workshops gepland staan.


Introductieworkshop stemwerk

Deze workshop kent elke keer een net andere vorm en is een eerste kennismaking met stemwerk in volle breedte. Ben jij benieuwd wat stemwerk nou precies is en wat het jou zou kunnen brengen?


Workshop ‘Zeg het in Jabber’

Een speelse avond waarin we de mogelijkheden onderzoeken ons uit te drukken in Jabber, in niet bestaande taal. Geef je over aan de stroom van woordeloze klanken. Druk uit wat je altijd al had willen zeggen, maar nooit de woorden voor wist te vinden. Maak jezelf verstaanbaar op een manier die je nog niet eerder hebt ervaren.


Workshop ‘Klankbad’

Door te klinken breng je je eigen lichaam in resonantie, als een klankkast van een strijkinstrument. Je kunt jezelf dus een klankbad geven, een massage van binnenuit. Ook is het heerlijk om je over te geven aan de klanken van anderen. Vanavond dompelen we ons onder in klank, van onszelf en van elkaar.


Cursus ‘Jouw stem, jouw lied’

Wanneer we contact maken met onze echte, pure stem, klinkt heel ons wezen mee. Op deze manier kunnen we onszelf uitdrukken zoals we dat met woorden niet hadden gekund. En als we goed luisteren naar onze eigen stem, onze eigen klank, kunnen we ook horen wat we eigenlijk te zeggen hebben. Een cursus vol zelfonderzoek en zelfexpressie. Welk lied klinkt jouw stem?


Dagworkshop ‘De stem van jouw lichaam’

Tijdens deze workshop gebruiken we de stem vooral als instrument om onszelf beter te leren kennen. We maken contact met ons lichaam, we zoeken de fysieke resonantie van onze stem en kijken wat ons lichaam ons te vertellen heeft als we er goed naar luisteren.


Najaarsprogramma 2023


Eerdere workshops:

Dagworkshop ‘Oerzang’

Het gebruik van de stem voor klinken en zingen is veel ouder dan voor praten en taal. Het werd gebruikt voor communicatie, heling en verwerking. Maar ook voor groepsbinding, oorlog, inwijding en trance. En met deze stroom kunnen we ook nu nog contact maken. Door te klinken.

Deze dag is een uitgebreide kennismaking met stemexpressie. We doen verschillende type oefeningen die je ook mee kunt nemen naar je dagelijkse leven.


Workshop ‘Geef jezelf een stem’

Deze workshop focust op het gebruiken van de stem als instrument voor zelfexpressie. We verkennen samen je stem en hoe je die kunt gebruiken om jezelf te laten klinken. Wat doet dat met jou als je jezelf zo een stem geeft?


Workshop ‘De stem van jouw lichaam’

Tijdens deze workshop gebruiken we de stem vooral als instrument om onszelf beter te leren kennen. We maken contact met ons lichaam, we zoeken de fysieke resonantie van onze stem en kijken wat ons lichaam ons te vertellen heeft als we er goed naar luisteren.


Workshop ‘Jij en de stem van de ander’

Het is vaak zo moeilijk om contact met onszelf te houden als we in contact met een ander gaan. Hiermee gaan we oefenen. Hoe kunnen we in het klinken afstemmen, zonder onszelf te laten overstemmen?


Naast workshops Stemwerk ben ik bezig cursussen te ontwikkelen rond aandacht en het verbinden van voelen en denken

Heb je interesse in deze thema’s? Laat het me weten en/of meld je aan voor m’n nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Deze thema’s kan ik ook in individuele coaching met je oppakken.

>> Meer over persoonlijke coaching